Tractaments intensius contra el mosquit a Puçol, encara que les pluges i la calor no ajuden

10 Setembre 2021

Un estiu molt càlid i molt plujós, especialment en els últims dies d'agost, han sigut les condicions perfectes perquè es formen tolls o xicotets nuclis d'aigua estancada, el lloc ideal per a créixer les larves de mosquit. I una situació geogràfica amb aigua estancada al nord (Marjal dels Moros) i al sud (barranc del Puig). Conclusió: els mosquits són abundants i, malgrat els tractaments continus, els veïns es queixen… una situació que es repeteix estiu rere estiu.

Llegeix més...

El pla per a combatre el mosquit: 40 tractaments anuals en espais públics de Puçol

31 Maig 2021

A partir de les 5 de la matinada, operaris de Winton Ibérica recorren diferents zones del nucli urbà, polígons industrials i la platja, aplicant tractaments insecticides. És una tasca que repetixen tots els mesos, no sols en la lluita contra el mosquit, també contra el milpiés i les rates. Actuen quan ningú els veu, quan no hi ha veïns als carrers. Gràcies al seu treball poc visible, hi ha un control sobre les plagues… encara que l'Ajuntament només es pot actuar en espais públics, no en façanes o zones privades.

Llegeix més...

Et solte el rotllo contra el càncer de còlon

31 Març 2021

El 31 de març se celebra el Dia Internacional Contra el Càncer de Còlon i, per a celebrar-lo, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha creat una imaginativa i provocativa pàgina web el disseny i el llenguatge de la qual no deixa indiferent a ningú: «Et solte el rotllo contra el càncer de còlon: perquè previndre el càncer de còlon et costa una merda i no fer-lo et pot costar la vida».

Llegeix més...

Hui han començat les vacunes de la COVID-19 en La Barraca

23 Febrer 2021

Finalment, el dimarts 23 de febrer s'ha iniciat la vacunació de majors de 90 anys a l'Espai Social La Barraca. Un equip de quatre persones del Centre de Salut de Puçol s'ocupa, de 12 a 14 hores, d'este primer grup d'edat. En les pròximes setmanes es continuarà vacunant a la resta de veïns, seguint el criteri marcat per Sanitat, per la qual cosa els horaris en La Barraca poden ampliar-se… això sí, serà el Centre de Salut el que telefone directament a cada veí per a donar-li cita.

Llegeix més...

El dilluns comença la vacunació en La Barraca, seguint el calendari marcat pel Centre de Salut

19 Febrer 2021

L'Ajuntament cedix l'Espai Social La Barraca per a vacunar contra la COVID-19 a partir del dilluns 22 de febrer. Recordem que es vacuna primer als majors de 90 anys, seguint el calendari establit pel Centre de Salut. Per a major comoditat, l'entrada a la Barraca es realitza pel carrer Vicente Ros i s'han reservat places d'aparcament per als familiars dels veïns a vacunar.

Llegeix més...

Durant la pandèmia, Puçol continua entre les quatre poblacions valencianes amb més donants

03 Gener 2021

Comença 2021 i el primer diumenge, 3 de gener, un mínim de 80 veïns passaran a donar sang per l'Espai Social La Barraca. És una cita que tots tenen anotada en el seu calendari, amb una periodicitat trimestral cadascun, tots ells entre 18 i 65 anys, ben desdejunats, conscients que les mesures de seguretat són excel·lents malgrat la pandèmia i, sobretot, que la seua sang ajuda a salvar vides.

Llegeix més...

Nou servei de neteja per a lluitar contra el coronavirus

26 Novembre 2020

El dijous 26 de novembre s'han incorporat nou treballadors nous a la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, la funció dels quals serà ocupar-se durant sis mesos de la neteja i desinfecció de les zones públiques del nucli urbà i la platja de Puçol: carrers, places, parcs, entorn de zones comercials… Esta contractació està subvencionada per la Generalitat Valenciana dins dels projectes per a lluitar contra el Covid-19.

Llegeix més...

L'aplicació Radar Covid, una eina per a detindre les cadenes de contagi sense identificar dades personals

24 Novembre 2020

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) anima als ajuntaments a difondre i potenciar l'ús de Radar Covid, l'aplicació oficial posada en marxa pel Govern d'Espanya perquè qualsevol veí sàpia si ha estat en contacte amb algú diagnosticat de Covid-19. Un sistema que ajuda a detindre les cadenes de contagi sense identificar-te a tu com a usuari, ni amb qui has estat ni on.

Llegeix més...

Ajuda'ns a fer que les PCR vagen més ràpid i no es col·lapse el Centre de Salut: actualitza la teua targeta SIP

04 Novembre 2020

La Generalitat Valenciana ha posat en marxa un servei d'actualització de les targetes SIP per a tots els veïns. Amb uns senzills passos, pots indicar el teu telèfon i el teu correu electrònic en la targeta, de manera que des de Salut Pública puguen enviar-te informació, una cosa especialment útil amb els resultats de les proves PCR que s'estan realitzant de manera massiva.

Llegeix més...

El 5 d'octubre comença la campanya de vacuna contra la grip en el Centre de Salut de Puçol

28 Setembre 2020

El Centre de Salut ja ha realitzat un llistat amb els veïns majors de 65 anys i els està cridant un a un per a donar-los cita. Una fórmula per a evitar cues i aconseguir que els veïns amb factors de risc tinguen prioritat en la vacunació. Això sí, cal ser puntuals a l'hora d'acudir a la cita. Aquells veïns que desitgen vacunar-se, encara que no tinguen factors de risc, han de sol·licitar cita telefonant al 963 178 235 o a través de l'aplicació GVA +Salut.

Llegeix més...

El Centre de Salut de Puçol atén els veïns amb l'horari més ampli de la seua història

18 Setembre 2020

Consultes telefòniques, atenció domiciliària, urgències, vacunes, seguiment d'embarassos, atenció a pacients crònics… són activitats quotidianes del Centre de Salut que es continuen realitzant diàriament. A tot això se suma el protocol vinculat al Covid-19, que es duu a terme amb el mateix personal i en les mateixes instal·lacions. Algunes tasques estan patint xicotets retards, per això per a millorar l'atenció als veïns s'ha ampliat l'horari: ara, matí i vesprada, de dilluns a dijous.

Llegeix més...

Sis tractaments contra les plagues en els camps limítrofs al casc urbà

07 Juliol 2020

Una primavera amb moltes pluges i les limitacions per a moure's als ciutadans han afavorit les plagues de milpeus, paparres i xinxes en els camps pròxims al nucli urbà, per això des del 18 de maig s'han realitzat sis tractaments de xoc per part de Winton Ibèrica i l'Ajuntament de Puçol, sempre de matinada, actuant sobre els camps i les vies públiques limítrofes del nucli urbà, en els quals s'ha polvoritzat insecticida mitjançant canó.

Llegeix més...

Altres