Ni l'extrema calor, ni el cap de setmana fan que disminuïsca la solidaritat dels veïns de Puçol

Ni l'extrema calor, ni el cap de setmana fan que disminuïsca la solidaritat dels veïns de Puçol

Divendres passat 24 d'agost moltes persones van ser herois per un dia. I és que van fer cas d'un SMS, una carta i, inclús, d'una telefonada i es van acostar a l'ambulatori de la platja a donar la seua sang. Van passar per alt les altes temperatures estiuenques i es van convertir en herois, perquè gràcies a la seua donació van salvar tres persones.

El divendres 24 d'agost, els habitants de Puçol tenien una cita en l'ambulatori de la platja per a donar sang i no van fallar. Perquè el número estimat de persones que acudirien a donar era d'uns 30 veïns, i es va superar.

Puçol és una població en què sempre s'han obtingut molt bons resultats. La gent d'esta localitat està molt conscienciada en este tema, i això és d'agrair. Perquè no sols donen la seua sang els membres de l'Associació de donants de sang, sinó que tots els veïns es bolquen molt en totes les nostres campanyes”, assegura María José Pérez, doctora de l'equip mòbil.

Era una vesprada molt calorosa d'estiu, i per això, l'horari de la donació es va prolongar fins a les 21 hores. Però així i tot, la gent no va fallar. Les primeres hores van ser un poc fluixes, lògic tenint en compte que era el moment de la sesta i les altes temperatures, però a poc a poc anaven acudint més voluntaris que volien convertir-se en herois.

El ritual de la donació era sempre el mateix: primer, s'havia d'omplir un qüestionari, prendre la tensió i el pols, així com revisar la història clínica del donant; en segon lloc, parlar amb la metgessa per a assegurar l'estat òptim del voluntari per a la donació; i finalment, sotmetre's a les agulles.

En les donacions, la prioritat és sempre la seguretat, tant la del donant com la del pacient que rebrà la sang. Per això, abans de cada extracció, es controla el pols i la tensió del donant; i després d'esta, es realitza una analítica amb tota la sang extreta per a assegurar que es troba en condicions òptimes per a injectar-la en els pacients”, comenta Mª José.

No hem d'oblidar que per a poder ser donant hi ha uns requisits mínims. El primer d'ells és ser major d'edat i tindre menys de 65 anys; i el segon, pesar més de 50 quilos. A l'any, tan sols es poden realitzar quatre donacions els hòmens i tres les dones, amb un descans mínim de 2 mesos.

Si no vas anar a donar i vols fer-ho no et preocupes, perquè el diumenge 2 de setembre tens una nova oportunitat, però esta vegada en el centre de salut del nucli urbà. Així que no ho oblides, la sang té data de caducitat, per la qual cosa necessitem la teua ajuda. Vine a donar.

Informa: Ana Motos

797-donacion-sangre-1

 

27 Agost 2012
FaceBook  Twitter  

Altres