Dos entregues de premis, dos exposicions, una tertúlia i un sopar formen les noves jornades taurines

En la seua onzena edició, les Jornades Taurines Vila de Puçol canvien de data: se celebren els dies 28 i 29 de novembre, per a servir de colofó als actes taurins d'enguany. La Casa de Cultura acollirà una exposició de pintura i la resta d'actes es realitzen en l'Espai Jove: entrega dels premis taurins, exposició de fotos, sopar i tertúlia amb les comissions de 2013.

Encara que van estar a punt de desaparéixer, gràcies a l'esforç d'Espai Taurí, el passat mes de febrer es van celebrar les jornades taurines, encara que l'acte es va limitar a un únic dia: exposició d'imatges del concurs de foto taurina, entrega de premis als dos fotògrafs guardonats, sopar i gala dels Premis Taurins Vila de Puçol als millors bous, ramaders i aficionats de l'any 2011 en la població. Tot això en el restaurant de la Cooperativa Copuzol.

De tot allò van prendre bona nota els responsables d'Espai Taurí i la Regidoria d'Assumptes Taurins de l'ajuntament. I per a la nova edició les novetats són moltes.

Finalitzats els actes taurins d'esta temporada, la primera novetat ha sigut canviar de data: no té sentit entregar els premis de l'any anterior en el mes de febrer, quan ara com ara la nova temporada comença al gener amb el bou de Sant Antoni, així que Espai Taurí ha apostat per avançar l'entrega al dia 29 de novembre.

Per la nostra part, ens hem vist obligats a canviar algunes de les bases del Concurs de Foto Taurina per a poder realitzar l'entrega de premis coincidint amb la gala dels premis taurins, però mantenim el mateix esperit en este nou format que tan bé ha funcionat”, explica el regidor de festejos taurins, Salvador Almenara. “Publicar les fotos en una pàgina de Facebook on els veïns poden veure i comentar-les des de fa sis mesos ha suposat donar-li una nova vida al concurs i aconseguir una notorietat molt superior a la d'anys anteriors”,

Així, un comité de selecció triarà a mitjan novembre les 15 fotos d'actes taurins locals i les 15 fotos de bous en la resta del món que es van a exposar en l'Espai Jove a partir del dijous 28 de novembre a la vesprada. Com sempre, serà un jurat d'experts en el món taurí o en el món de la fotografia el que triarà el guanyador en cada secció. I l'entrega de premis serà el divendres 29 com a aperitiu abans del sopar i la gala de premis taurins.

Cal destacar que són un centenar les fotos que han participat enguany entre les dos seccions, per la qual cosa hem quadruplicat el nombre de participants l'any passat”, explica el regidor. “A més, després de l'èxit del Facebook del concurs, es manté l'exposició de fotos en paper i es recupera la tertúlia taurina, un acte que considerem fonamental per a poder fer un balanç de la temporada amb la presència de totes les comissions organitzadores d'actes”.

La tertúlia se celebra el dijous 28, en l'Espai Jove, i comptarà amb la projecció d'un vídeo resum dels distints dies de bou organitzats a Puçol en 2013, com ja ve sent habitual el muntatge d'este vídeo va a càrrec de Julián Romero, el que garantix una projecció d'allò més atractiva.

Com a atractiva promet ser també l'aportació del Museu Taurí de València, que ha organitzat una exposició de quadros de Josita Boluda, titulada Pasodobles, que s'exhibix en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura a partir del divendres 29 a les 19.30 hores, que es realitza la inauguració.

Els interessats a acudir a les exposicions i la tertúlia només han de ser puntuals, perquè són gratuïtes. Per al sopar del divendres i la gala dels XII Premis Taurins Vila de Puçol cal pagar el tiquet prèviament, al preu de 10 euros, en el bar Ca El Rallat o el Departament de Festes de l'Ajuntament de Puçol. El termini d'inscripció finalitza el 23 de novembre… encara que les places són limitades i poden esgotar-se abans.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Foto: Sergio Maestro

1137-reunion-concurso-foto-taurina-1

08 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres