“Puçol, cultura de bou” continua creixent: unes jornades taurines amb multitud de premis i importants novetats

L'acte central d'esta i les anteriors edicions de les jornades taurines és, sense cap dubte, la gala i l'entrega de premis al màxim destacat d'allò que s'ha succeït durant la temporada taurina a Puçol. Junt amb elles, una exposició de pintura, els premis del concurs de fotografia i un homenatge a la Diputació de València i al Museu Taurí.

En esta edició, la segona que s'organitza a través del fòrum Espai Taurí, sota el patrocini de l'Ajuntament de Puçol, cal destacar una sèrie de novetats que van començar amb una exposició de pintura organitzada pel Museu Taurí de València denominada Pasodobles, deguda a l'autora Josita Boluda.

L'acte d'inauguració de l'exposició es va realitzar el divendres 29 de novembre en la Casa de Cultura i les pintures s'han mantingut obertes al públic fins al 12 de novembre.

Una altra de les novetats d'esta onzena edició de la setmana taurina és que la major part dels guardons entregats han anat a càrrec de la Diputació de València, per la qual cosa, en agraïment per la seua col·laboració, l'organització de les jornades va entregar sengles guardons a Flaminia Guallart, directora del Museu Taurí, que va estar present en l'acte, i al diputat d'assumptes taurins Isidro Prieto, el qual no va poder assistir per motius d'agenda.

Poc abans del sopar en l'Espai Jove també es van donar a conéixer els noms dels tres guanyadors del Concurs de Foto Taurina Vila de Puçol: en la categoria A, fotos dels festejos taurins a Puçol, el vencedor ha sigut enguany Javi Sebastiá amb la seua obra Uno para todos; en la categoria B, actes taurins en la resta del món, el premi ha sigut per a Luces, cámara i acción de Romi Aragó, autor que també s'ha fet amb el premi del públic Foc i fum a través de la llum, la foto més visitada en el nou Facebook del concurs, una altra novetat d'enguany.

I per a finalitzar amb les novetats, per primera vegada en els onze anys d'història han sigut els propis organitzadors els encarregats del menú gastronòmic del que tots vam disfrutar després de l'entrega de premis fotogràfics i abans del començament de l'entrega dels premis taurins.

Quant al quadro de guanyadors, destacar al guardonat com a bou més brau: Anforito, de la ramaderia El Torero, marcat amb el número 83 i amb guarisme 8. Ressenyar que este mateix bou es va fer també creditor als guardons al bou més complet i al de la millor embolada.

La millor presentació va ser per a Cocinosito, de la ramaderia Conde de la Maza, també amb el guarisme 8 i el núm. 147; ambdós bous soltats en primer i quart lloc durant la vesprada del 7 de setembre.

El premi al millor corredor va ser per a Miguel Ferrer Pitu, qui també va obtindre el guardó al millor rabero. Juanjo López Penyo va compartir amb ell uns entranyables moments sobre l'escenari de l'Espai Jove durant l'entrega del guardó que porta el seu nom.

També es van concedir tres mencions especials, la primera d'ella per a Julián Romero, per la seua labor de difusió de l'espectacle taurí. El premiat, que s'ocupava de projectar en eixos moments els seus propis vídeos per a la gala no tenia ni idea d'este premi ni del muntatge audiovisual que havia realitzat el Departament de Comunicació per a il·lustrar el seu guardó, pel que la sorpresa va ser doble… i va vindre acompanyada del moment més emotiu de la nit: el públic posat en peu aplaudint-li i algunes llàgrimes sobre l'escenari.

La segona menció especial va ser a títol pòstum per a Paco Ramón Panolla, per la seua aportació durant tota la seua vida al món del bou. Va arreplegar el guardó Enric Esteve, qui va recordar algunes anècdotes viscudes junts amb els festejos taurins com a protagonistes.

Finalment, menció especial per a l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol per la seua trajectòria, destacant el 25 aniversari de la primera retransmissió en directe del bou del 7 de setembre i de la sèrie Els bous, que va començar presentant precisament Paco Ramón. Este guardó estava patrocinat per l'afició de Puçol i va ser arreplegat pel director de l'EMTV en aquell primer directe taurí, Sabín.

Per a tancar esta extensa crònica, destacar la divertida aportació dels dos presentadors, Juan Sebastiá i Dani Torres, que van saber alleugerir la llarga entrega de premis  amb nombroses anècdotes i un saludable sentit de l'humor.

Finalment, només ens queda subratllar la perfecta organització i l'exquisit comportament tant dels vencedors com dels vençuts.

Puçol, cultura de bou continua donant mostres d'un saludable creixement en tots els sentits.

Informa: Salvador Almenara | Fotos: Sabín

mas-fotos facebook mas-fotos facebook mas-fotos facebook
mas-fotos facebook mas-fotos facebook mas-fotos facebook

1238-entrega-premio-julian-romero

19 Desembre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres