Per primera vegada, la fira Puçol DeMostra suspén els actes del diumenge degut a la insistent pluja

La fira comercial Puçol DeMostra complia deu anys i volia celebrar-lo al gran: més estands de comerciants, més col·lectius participants, un horari més ampli… Només va sobrar un invitat no previst: la pluja. Els dies 2 i 3 de juny l'avinguda Mancomunitat va acollir una fira amb molta participació… a pesar de la pluja. Però una reunió d'urgència el diumenge 4 al matí va obligar a suspendre la programació de l'últim dia, encara que el sorteig de mil euros s'ha traslladat al dijous a la vesprada en la Casa de Cultura.

Com és habitual, els últims retocs van ser els protagonistes de la vesprada del divendres 2 de juny: els comerciants esgotaven els últims minuts abans de la inauguració oficial a càrrec de les autoritats locals i invitats. A pesar de ser una hora molt primerenca, les 7.30 de la vesprada, ja hi havia públic visitant els locals de les distintes empreses de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol abans de l'obertura, per a aprofitar al màxim les ofertes de la fira.

L'acte oficial d'inauguració va començar amb el tall de cinta tradicional, a càrrec de l'alcalde Enric Esteve (en el que era el seu últim acte oficial), acompanyat per la directiva d'ACEP, representants de la corporació municipal, alcaldes dels pobles veïns i el director general d'Economia Paco Álvarez. Precedits per la cridanera actuació d'Iknotiz, tots ells van recórrer junts tots els estands de la fira, situats en l'avinguda Mancomunitat.

Com ja succeïra l'any passat, l'actuació d'Iknotiz va posar la nota de color i de soroll en la fira: junt amb la sonora percussió, els “zancudos” obrint pas a grans camallades, els malabars i l'home que escup foc recorrent l'avinguda, així és molt difícil que algú no s'assabente de que la fira està en marxa.

El punt final a l'acte inaugural ho van posar els discursos de les autoritats participants. Va començar Gonzalo Alcácer (president de l'ACEP); va continuar el director general d'Economia, Paco Álvarez; en tercer lloc, el regidor Juan Miguel Bayarri; i, finalment, l'alcalde Enric Esteve… a partir d'ací, tots a disfrutar de la fira.

A més de la programació que cada estand va organitzar (com les presentacions i firma de llibres del Club d'Escriptura Puçol), el dissabte va haver-hi activitats per a tots els públics, encara que la pluja ho va posar malament en més d'una ocasió. Mentres la Jove Orquestra de Santa Cecília actuava en directe i els tècnics muntaven la pantalla i el so per a veure en directe la final de la Champions League, el públic omplia l'avinguda i l'ambient era d'allò més acollidor.

Una de les grans novetats de la fira comercial d'enguany ha sigut el suport als clubs i associacions de la població, que han disposat de la seua pròpia carpa per a explicar el seu treball i, de vegades, inclús han organitzat exhibicions o mostres dels seus projectes: el concurs de llançaments a càrrec del Club Handbol Puçol, la carrera infantil prevista pel Club d'Atletisme Puçol o la presentació del Club d'Escriptura són bons exemples d'esta obertura en part malaguanyada per la pluja, que va obligar a suspendre els esdeveniments del diumenge.

Una pluja que no va afectar la Banda Juvenil de Santa Cecília, que va aconseguir omplir la zona central de l'avinguda Mancomunitat amb un concert el dissabte per la vesprada en què totes les seccions van tindre el seu protagonisme davall la batuta de l'inesgotable Javier Terol .

Després del concert, la final de la Champions League en directe, amb una pantalla en la zona on és concentraven els bars i restaurants per a facilitar que pogueren seguir el partit en directe els que estaven en els terrasses… Alguns inclús van seguir l'encontre en les cadires que va col·locar l'ajuntament per a l'ocasió. Gràcies al suport tècnic de Márion, el Departament de Comunicació i la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, a més de veure, la retransmissió es va poder escoltar en tota l'avinguda.

I fins ací els actes del dissabte.

Després d'una reunió d'emergència el diumenge al matí, entre l'Ajuntament de Puçol i l'ACEP, la previsió meteorològica va obligar a suspendre els actes del diumenge.

Divendres va ser una jornada excel·lent a nivell de públic, amb tots els estands oberts a pesar que era una hora complicada per als comerços que tenien el local obert a la vesprada i al mateix temps havien d'estar en la fira”, apunta Gonzalo Alcácer, president d'ACEP. “El dissabte també va funcionar de meravella, a pesar de la pluja intermitent. Però el diumenge no ens va quedar més remei que suspendre, encara que ens anem a reunir la directiva el dimarts, dia 6 de juny, per a decidir què fem amb les activitats que van quedar pendents. Una llàstima la pluja, perquè ha sigut l'any en què els expositors han mostrat més clarament el seu suport a la fira i les seues felicitacions per la bona organització”.

Per als que desitgen participar en el sorteig dels mil euros, el termini seguix obert fins al dijous al migdia en els més de cent comerços de l'Associació de Comerciants i Empresaris. Basta de passar-se per qualsevol d'ells i depositar el tiquet de participació amb les dades.

El sorteig es trasllada al dijous 8 de juny, a les 20.30 hores, en la Casa de Cultura.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos face

472-concierto-banda-juvenil-1

 

 

 

 

 

 

05 Juny 2017
FaceBook  Twitter  

Altres