Els comerciants de l’Horta Nord aposten per les associacions i la defensa de la dona

Dissabte i diumenge, 16 i 17 de novembre, són dates clau per a desenvolupar iniciatives pràctiques del teixit associatiu comercial i de la dona de l'Horta Nord. El diumenge 17, se celebra a l'Espai Jove de Puçol la primera Trobada d'Associacions de Comerç i Comerciants. Abans, el dissabte 16, la XI Trobada de Asociaciones de Mujeres de l'Horta Nord, que inclou una ruta per la igualtat fins a Foios, després de passar per municipis com Burjassot, Montcada i Bonrepòs i Mirambell.

El Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació, Pactem Nord treballa amb el teixit associatiu comarcal —fonamentalment amb les associacions de dones i amb les de comerç de l’Horta Nord — per a facilitar el coneixement mutu i la vertebració del territori, aspectes de gran rellevància per a crear ocupació i aprofitar els recursos a través de sinergies.

Des d'eixe punt de vista, i en desenvolupament dels objectius que cada associació planteja, s'han preparat dues trobades comarcals per als dies 16 i 17 de novembre. Amb ells posarem en valor aspectes integradors de la comarca, com a bones pràctiques de caràcter comercial.

Ajuntaments, associacions empresarials i sindicats, al costat del xicotet i mitjà comerç comarcal i amb la promoció de la dona en diferents àmbits, estrenyen la seua cooperació i reforcen el teixit associatiu i el desenvolupament de la corresponsabilitat territorial, amb la mirada entrega del Distintiu Violeta Pactem Nord.

Este distintiu, que s'entregarà a 25 empreses i comerços, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de València, de Labora, de les Federacions Comarcals d'associacions de comerços i d'associacions de dones i la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l ’Horta Nord.

Més enllà de les col·laboracions institucionals de les entitats participants, hem de destacar el gran treball de les persones que han vingut col·laborant desinteressadament durant mesos en la realització d'estes dues trobades.

El diumenge 17 de novembre, se celebra una trobada pionera en l’Horta Nord: la primera Trobada d'Associacions de Comerç i Comerciants coorganitzat per Facenord i Pactem Nord, que oferix al llarg del matí (de 9 a 14 hores, a l'Espai Jove de Puçol ) una sèrie de ponències formatives i motivacionals, a més de diferents activitats lúdiques, amb l'objectiu de donar visibilitat i reforçar el treball que dia a dia desenvolupen les entitats i associacions de comerç local per a potenciar este sector econòmic.

Esta primera trobada aposta pel comerç de proximitat (www.proximosati.es). Així mateix, en este acte es farà lliurament de premis a diferents comerços de la comarca: al comerç més antic, al més innovador, a l'emprenedoria i als impulsors de la igualtat entre dones i homes.

Per part seua, el dissabte dia 16 de novembre, és el dia de la XI Trobada d'associacions de dones de l’Horta Nord: Ruta per la igualtat. La Federació de Dons i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, amb un format molt innovador, desplegarà un conjunt d'accions de caràcter reivindicatiu. Entre elles, la lectura de textos i poemes per a la sensibilització en matèria d'igualtat, cançons com a La puerta Violeta de Rozalén , o un mural que reflectisca les idees i pensaments de les participants.

La ruta finalitza a Foios, després de passar per diversos municipis com Burjassot, Montcada, Bonrepòs i Mirambell, amb la realització en la sessió de la vesprada d'una actuació de caràcter musical i amb el lliurament de reconeixements a les empreses que han aconseguit el Distintiu Violeta Pactem Nord, amb el qual assumeixen un conjunt de compromisos recollits en el Decàleg per la igualtat.

Informa: Pactem Nord i Sabín | Fotos: Facenord

649-cartel-encuentro-empresas

13 Novembre 2019
FaceBook  Twitter  

Altres