Puçol mostra en la Fira del Turisme la seua mar, la seua muntanya… i la seua gastronomía

Els dies 22 i 23 de gener, una delegació de set persones de Puçol acudix a Fitur (Fira Internacional del Turisme) per a promocionar la població com a destinació turística, aprofitant la invitació que la Diputació de València realitza cada any per a participar en un estand conjunt amb altres poblacions de la província. Un equip del grau d'Hostaleria del col·legi Virgen al Pie de la Cruz serà l'encarregat de realitzar una doble degustació creada per a la fira.

Fitur és la fira del turisme més important que se celebra a Espanya. En 2019, va congregar més de 250.000 visitants, que van gaudir de 10.000 empreses expositores pertanyents a 165 països. I l'esdeveniment va ser cobert per 8.000 periodistes de tots els mitjans de comunicació imaginables.

«Per cinqué any, la Diputació de València ens ha convidat a participar en l'estand de la Comunitat Valenciana», explica Daniel Sebastià, tècnic de Turisme que ha participat en totes les edicions. «A més, enguany la nostra intervenció estrela és molt prompte: el dimecres, 22 de gener, després de la inauguració de la fira pels reis d'Espanya, Puçol obrirà la fira gastronòmica a les 11 del matí, amb dos professors i dos alumnes del centre Virgen al Pie de la Cruz».

Per a la fira, els alumnes i professors del col·legi han dissenyat dos plats específics on es combina la tradició de la gastronomia valenciana amb la cuina de disseny i els suggestius noms dels quals oculten uns ingredients que no es revelaran fins a l'exhibició en Fitur: com a plat principal, Puçol, mar i muntanya, gastronomia i tradició 3.0; i com a postres, l'apetitós Dolç de glòria a la Mare de Déu al Peu de la Creu.

Com és habitual en la fira, el show cooking és una de les atraccions de cada població: s'elaboren les propostes en directe i s'emplaten per a exhibir davant el públic… sense oblidar que al final hi ha una degustació per als assistents.

A més del tècnic i els quatre representants de la gastronomia local, en la fira estaran presents l'alcaldessa Paz Carceller i la regidora de Turisme Elena Camarero, els qui no sols han d'atendre les visites protocol·làries, sinó que viatgen amb la intenció de realitzar el major nombre possible de contactes amb entitats i empreses per a promocionar la marca Puçol, entre mar i muntanya.

Dins de l'ampli estand de València Turisme, Puçol ha quedat enquadrada en la zona de «Naturalesa», la qual cosa dona una primera idea de l'oferta que proposa als turistes. Per a promocionar els atractius de la població s'han preparat 800 fullets i 100 articles de marxandatge per a repartir als interessats a visitar la població.

«I, com en anteriors edicions, realitzarem un sorteig entre els quals s'acosten a rebre informació, que consistix en dues nits a l'Hotel Alba de Puçol, amb habitació i desdejuni. Una invitació ideal perquè una parella s'acoste a conéixer l'oferta turística i gastronòmica de Puçol, entre mar i muntanya», finalitza Daniel.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

035-pucol-entre-mar-y-montaña-4

21 Gener 2020
FaceBook  Twitter  

Altres