Torna Estiu Voramar: una àmplia programació d'activitats per a una platja de bandera

Com cada any, l'hissat de banderes a la platja de Puçol són el tret d'eixida per a un estiu replet d'activitats culturals, esportives, mediambientals, lúdiques i turístiques. Una àmplia programació per a gaudir un estiu més de l'Estiu Voramar en l'única platja de la comarca amb bandera blava. Entre mar i muntanya!

Pilates, música, gimnàstica, tallers, ioga... Entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, els veïns i turistes de la platja de Puçol poden aprofitar les diferents activitats que presenta enguany la programació Estiu Voramar. La majoria, en l'espai cobert al Carrer Riu Xúquer, al costat de la plaça Rosa dels Vents.

Algunes de les activitats esportives seran de matí, a les 9.30 hores: dilluns, pilates; dimecres, ioga i, divendres, gimnàstica funcional. Les sessions de la vesprada, a les 20.00 hores, seran els dimarts, amb GAP gluti, abdominal i cama i els dijous, amb una classe de pilates amb bandes.

Per part seua, el dia 8 d'agost a les 19 hores es realitzarà un Taller de Farolets per a tots els públics: una manera de conéixer tècniques tradicionals valencianes per a la il·luminació i decoració amb fruites, mentre et diverteixes en una platja banyada pel Mediterrani. I en acabar, una desfilada amb exposició de fanals a les cases dels participants.

Totes estes activitats arriben després del tret d'eixida que cada any arriba després de la festivitat de Sant Joan: l'hissat de banderes a la platja, que demostren la qualitat turística i mediambiental d'esta costa mediterrània.

En primer lloc, Qualitur, un distintiu autonòmic que avala uns serveis turístics de primer ordre, tant per als turistes, com per als veïns de la platja de Puçol. I al costat d'ella, la bandera blava, un prestigiós distintiu que atorga un jurat internacional i que garanteix l'alta qualitat de les aigües i l'arena.

Com van comentar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l'alcaldessa Paz Carceller, en l'acte d'hissat de banderes, el 25 de juny, esta serà l'única bandera blava que onejarà enguany en tota la comarca Horta Nord. Una simbòlica col·locació que serveix com a punt de partida per l'Estiu Voramar i per als diferents serveis municipals que ofereix la platja.

Salvament i socorrisme a partir del cap de setmana del 27 de juny, Oficina de Turisme —desde l'1 de juliol—, platja accessible, informació i recordatoris sobre les noves mesures de seguretat, passarel·les sobre l'arena, quiosquets, neteja habitual, centre de salut, programació d'activitats Estiu Voramar...

La novetat d'enguany és l'obertura de la Sala Blava, un espai d'interpretació mediambiental situat en les instal·lacions de l'Oficina de Turisme i que recollirà diferents exposicions, xarrades i activitats relacionades amb el medi ambient.

Per a començar, una exposició permanent de colls d'àmfora romana de més de 4.000 anys d'antiguitat, peces que Ximo Huerta, president del club de busseig Trotafons, va rescatar a la platja fa 17 anys i que ara ha cedit a l'Ajuntament.

L'exposició es podrà contemplar des de l'obertura del centre, el 3 de juliol, en l'horari del centre: de dimarts a divendres, de 17 a 20 hores, i els dissabtes i diumenges, de 10 a 14 hores.

«Seria ideal que tots els veïns s'acosten per a conéixer i contemplar este patrimoni històric», apunta Elena Camarero, regidora de Turisme. I també la resta d'exposicions i activitats, com la selecció de fotografies marines en les aigües de Puçol, també a càrrec del club de busseig Trotafons, o com el concurs de fotografia mediambiental que es presentarà en les pròximes setmanes.

Encara que més enllà de realitzar este tipus d'exposicions i xarrades, la Sala Blava es proposa com un espai ideal per a una altra mena d'activitats no necessàriament relacionades amb la platja: «Desestacionalitzar la sala per a utilitzar-la tot l'any», afig Camarero.

De fet, cada vegada més persones viuen a la platja de Puçol durant tot l'any, segons apunta Paz Carceller, «i este és un edifici més de l'Ajuntament perquè els veïns puguen gaudir-lo com a espai multiusos més enllà de l'estiu».

Informa: Irene Mollá Cartell: Sento Pascual Fotos: Sergio Maestro i Sabín

313-playa-san-juan-3

26 Juny 2020
FaceBook  Twitter  

Altres