Puçol sol·licita fons europeus per a crear equipaments turístics que connecten els municipis en el Camí del Sant Greal

Per primera vegada, l'Ajuntament de Puçol sol·licita una subvenció del Pla Nacional de Sostenibilitat Turística en Destí, en col·laboració amb altres poblacions valencianes que formen part del Camí del Sant Greal. En el cas de Puçol, l'objectiu és habilitar les instal·lacions del Paratge Natural Municipal La Costera i convertir-les en un dels últims albergs per a pelegrins que recorren el camí des d'Osca fins a València.

Barracas, Caudiel, Jérica, Segorbe, Emperador i Puçol són els sis municipis valencians que han unit esforços per a presentar un projecte comú amb el qual potenciar la seua implicació en el Camí del Sant Greal, un projecte nascut en 2014 per a unir Sant Joan de la Penya (a Osca) amb la catedral de València, on està situat el Sant Calze.

En 2014 el papa Francesc va concedir a la catedral de València la celebració d'un Any Jubilar cada cinc anys. La importància de l'Any Jubilar es reflectix en el fet que només ho tenen concedit a perpetuïtat Roma, Jerusalem, Santiago de Compostel·la, Sant Toribio de LiébanaCaravaca de la Cruz, Urda i València.

A esta celebració religiosa s'unix el factor turístic, una activitat que es pot potenciar gràcies a Fons Europeus que promocionen projectes d'àmbit nacional, en concret, «enguany es poden sol·licitar fons de fins a 2 milions d'euros, presentant un projecte abans del 20 de setembre, dirigits als municipis a fons perdut, sempre que s'ajusten al Pla de Sostenibilitat Turística en Destí que marca el Govern d'Espanya», explica l'alcaldessa de Puçol, Paz Carceller.

El repte ha sigut posar en comú les propostes dels sis municipis valencians amb el projecte general de l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal, que aposta per dinamitzar l'oferta turística de cada municipi del camí, apostant pel territori i la singularitat del patrimoni natural, cultural i gastronòmic de cada poble.

Com recorden des de l'associació, amb esta inversió es poden crear equipaments d'ús turístic que connecten els municipis del camí i, al mateix temps, millorar les instal·lacions per a acollir visitants, amb albergs, tòtems digitals, aplicacions per a mòbils…

Ana Mafé, presidenta de l'associació, apunta: «quan es tracta de repartir diners europeus a fons perduts, val la pena invertir esforç, coneixements i hores de somni per a atraure'ls a la nostra terra. Més quan es presenta un pla estratègic que comprèn tots i cadascun dels requisits que exigix Europa, en un projecte de cohesió territorial i sostenibilitat».

La proposta de Puçol és recuperar un projecte que porta anys sense acabar d'arrancar: l'alberg a La Costera. Per la seua ubicació, és un punt ideal perquè els pelegrins descansen durant la nit abans d'abordar l'última jornada de la seua peregrinació fins a la catedral de València.

«Volem que siga un alberg oficial del Camí del Sant Greal i, per la seua ubicació, en un paratge natural municipal i molt prop del traçat del camí, pot ser un lloc ideal per al descans abans de l'última jornada de viatge, després de les etapes que cada pelegrí haja realitzat a peu o amb bici, segons hagen partit d'Osca o de qualsevol altre punt intermedi del camí», finalitza l'alcaldessa.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro i Sabín

328-paz-carceller

27 Setembre 2021
FaceBook  Twitter  

Altres