Com augmentar la seguretat i evitar els embossos en l'entrada i eixida del col•legi públic Bisbe Hervás

Després d'aprovar-se una sèrie de millores per a evitar embossos en la porta del col·legi públic Bisbe Hervás en les hores d'entrada i eixida d'alumnes, la brigada municipal es va ocupar el 14 de novembre de canviar la senyalització del trànsit i de reinstal·lar les bandes reductores en el camí Rogeres. L'objectiu: més seguretat per als alumnes.

Una històrica reivindicació dels pares, professors, alumnes i veïns per fi té solució: com evitar els embossos en la porta del col·legi públic Bisbe Hervás en les hores punta, o siga, quan els papàs acudixen amb cotxe a portar als seus fills al col·le i tenen la necessitat imperiosa d'aparcar just en la porta.

La col·laboració entre la Policia Local i les àrees d'urbanisme i educació, a més de les aportacions de la direcció, professorat i pares del col·legi, ha permés arribar a una solució senzilla, barata i eficaç.

L'objectiu era aconseguir que no passaren cotxes per la porta del col·legi a l'hora d'entrada i eixida d'alumnes, per a evitar embossos i, sobretot, per a garantir la seguretat dels xicotets”, explica José Mª Esteve, regidor d'educació. “Per això hem canviat el sentit del trànsit en el camí Rogeres i, al mateix temps, es talla el trànsit amb una tanca uns minuts abans de l'obertura de les portes del col·legi en el carrer Nicolau Factor”.

Una decisió senzilla una vegada explicada, encara que falta un detall: evitar que els cotxes que abans accedien al col·legi pel camí Rogeres quedaren bloquejats sense eixida durant mitja hora, a causa de la tanca que es col·loca enfront del col·legi.

El problema s'ha resolt canviant el sentit del trànsit en Rogeres i ací és on entra la brigada municipal d'obres i servicis, que ha sigut l'encarregada de canviar tota la senyalització vertical en l'entorn del col·legi i, com últim pas, el 14 de novembre s'ha dedicat a desmuntar les bandes reductores per a instal·lar-les en la seua nova ubicació.

Al canviar el sentit del trànsit, ara les bandes quedaven després de passar el col·legi, pel que hi hem hagut de desmuntar-les i instal·lar-les en una nova posició”, assenyala Manuel Reyes, el responsable de la brigada. “Hem reutilitzat tot el material, per la qual cosa no hi ha tingut cost econòmic afegit, només el treball de dos persones de la brigada”.

Sentit comú, reutilització de materials i treball de la brigada, tot molt senzill… i, per descomptat, cal tindre en compte també la col·laboració dels pares: no és imprescindible deixar els xiquets en la mateixa porta del col·legi, es poden quedar a uns metres, o aparcar en la contornada i acostar-los a peu, o, ja posats, inclús els que no visquen massa lluny poden aprofitar per a passejar amb els seus fills fins al cole. És una sana costum.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

mas-fotos facebook

1172-bandas-reductoras4

17 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres