47.000 euros per a una nova canonada que millora el servei d'aigua potable a Puçol

Des del 6 de febrer, un projecte conjunt d'Aguas de Valencia i l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) manté tancat un carril de l'avinguda València per a substituir una canonada que serà clau en els nous serveis d'aigua potable a Puçol: aprofitant que calia reparar una vella canonada s'està substituint per una instal·lació nova i en duplicar les noves canonades s'evitarà deixar sense aigua als veïns en cas d'avaria. Està previst concloure les obres a la fi de febrer.

«L'obra que s'està duent a terme, de manera urgent, consistix en la substitució un tram antic de canonada de fibrociment (un material en desús i problemàtic en la seua manipulació) d'uns 130 metres de longitud», apunta  Ana Gómez, regidora d'Urbanisme. «El principal problema és que té una situació compromesa perquè creua el barranc del Vallet sota el pont i es troba a gran profunditat en l'avinguda València, amb el que es fa difícil la maniobra de les vàlvules i les reparacions».

El pressupost de les obres ascendix a 47.000 euros a càrrec íntegrament de l'EMSHI i Aguas de Valencia, ja que està inclosa dins de les obres de desdoblament de la xarxa metropolitana de proveïment d'aigua a la població.

Actualment, la canonada està fracturada en un punt de molt difícil accés per a la seua reparació, així que totes dues entitats han aprofitat la necessitat d'esta reparació per a procedir a renovar la instal·lació.

«L'actuació és imprescindible i urgent, perquè de no reparar-se la canonada existent o substituir-la per una nova instal·lació, no existiria conducció d'aigua entre les zones est i oest del nucli urbà, que estan separades pel barranc del Vallet», matisa l'alcaldessa Lola Sánchez.

Per tant, estes obres suposaran una important millora quant a l'operativitat i longevitat de les infraestructures d'aigua potable i facilitaran la terminació d'unes obres de millora que ja duren anys.

Les obres van començar dimecres passat 6 de febrer i està previst que finalitzen el divendres 22, encara que es poden prolongar fins a finals de febrer en cas de força major. En qualsevol cas, a principis de març l'avinguda ha de quedar lliure per a les activitats falleres.

Quant al trànsit en l'avinguda València, s'ha tallat el carril més pròxim a la vorera nord, entre el pont del barranc i l'encreuament amb l'avinguda Font de Mora.

En moments puntuals també s'han tallat els accessos als carrers Ildefonso Fierro i Santa Teresa, per a substituir les canonades que transcorren sota tots dos carrers. A més, als veïns afectats per algun tall puntual del servei d'aigua se'ls està avisant directament amb cartells en els seus habitatges i també a través dels mitjans d'informació municipals, com el Facebook i el WhatsApp.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face092-obras-avenida-valencia-4

15 Febrer 2019
FaceBook  Twitter  

Altres