Els veïns comencen a planificar, entre tots, el Puçol del futur

Els veïns comencen a planificar, entre tots, el Puçol del futur

El divendres 14 de novembre, en l'Espai Social La Barraca, es va celebrar acte de presentació del Pla de Participació Ciutadana perquè els veïns decidisquen quins han de ser les línies mestres amb què dissenyar el Puçol del futur. I va començar amb una demostració pràctica de l'esperit que regix este projecte: entre tots els assistents van omplir una enquesta-tipus per a comprovar com és de senzill participar.

 

"Tot pla de participació ha d'estar basat en tres requisits indispensables: transparència, informació i participació". Així de contundent es manifestava Juan Enrique Claramunt, regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, quan parlava de la necessitat de comptar d'una forma real amb tots els veïns a l'hora de dissenyar el poble del futur.

Al seu costat, la tècnic responsable de l'àrea d'Urbanisme, Esperanza Abril, i l'alcalde, Mariano Sanchis, recolzaven esta directriu oferint una informació clara però abundant sobre este projecte que decidirà com serà Puçol en els pròxims anys.

Enfront d'ells, cinquanta veïns, en la seua majoria representants dels distints clubs i associacions de la població, els que havien sigut citats per a conéixer de primera mà en què consistix el projecte i perquè, al seu torn, siguen difusors d'este Pla de Participació Ciutadana entre tots els membres dels seus distints col·lectius.

Esperanza Abril va destacar que l'Estudi del Paisatge i les enquestes que s'estan realitzant entorn d'este responen als "nous criteris que marca la llei que va entrar en vigor en 2006". I encara que hi ha distintes formes d'arribar als veïns, s'ha optat per una enquesta en què pot participar tota la població perquè resulta molt més clara. Naturalment, "els resultats de l'enquesta seran tinguts en compte a l'hora d'elaborar el nou Pla General d'Ordenació Urbana".

L'últim Pla General que regix els usos del sòl a Puçol data de 1995, per això pràcticament totes les zones que es van crear en este (siguen d'ús residencial, industrial, agrícola...) ja han sigut esgotades i, per tant, la població necessita un nou pla que regule com ha de créixer Puçol en els pròxim anys.

És ací on té el seu sentit l'Estudi del Paisatge realitzat per l'empresa Idom, en el que s'arreplega una extensa documentació entorn del que és el paisatge de la població en l'actualitat. Una documentació que es pot descarregar des de la pàgina web municipal (www.puçol.es) a través de cinc PDFs en els que s'agrupen dades, plans i tot el material disponible.

Però després de l'estudi del que hi ha ara, ve el plantejament del que serà Puçol en el futur, "i nosaltres volem que entre tots els veïns elegim el poble del futur, per això anime a tots, siguen residents o visitants ocasionals de la població, que prenguen per primera vegada la paraula per a elegir com volem que siga Puçol d'ací a uns anys", va assenyalarMariano Sanchisdurant la seua intervenció.

Per la seua banda, Juan Enrique Claramunt va destacar que la millor manera d'aconseguir eixa transparència, informació i participació que ha de presidir tot Pla de Participació Ciutadana és "a través de la nostra pàgina web municipal, perquè hui en dia ja rep més de huit mil visites mensuals".

A pesar de tot, no sols la web serà la forma de participar, també l'exposició de l'Espai Social La Barraca, en la que es mostren les dades bàsiques de l'estudi i de l'enquesta, és una forma d'arribar als veïns. Per a aquells que encara no tenen un domini d'Internet, s'han distribuït enquestes per a omplir en paper, tant en el propi Ajuntament, com en la Casa de Cultura i en La Barraca.

I perquè no tot fóra teòric, els representants dels distints grups polítics municipals i dels clubs i associacions de la població van ser els primers a comprovar que l'enquesta que s'ha dissenyat respon a criteris molt clars i intuïtius: entre tots els presents en l'Espai Social La Barraca van omplir una enquesta-tipus elegint aquelles imatges que representen millor quin tipus de vivendes, quin tipus de paisatge, quin tipus de polígons industrials... són els que preferixen per al futur.

Fins al 6 de desembre, qualsevol veí que desitge omplir l'enquesta pot fer-lo a través de la pàgina web municipal o omplint-la en paper en els edificis municipals.

 

 

18 Novembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres