El carrer Albéniz ja no s'inunda

El carrer Albéniz ja no s'inunda

Construir nous embornals, habilitar el reg per goteig, arreglar voreres i canviar l'arena morterenca de la zona central han sigut les quatre actuacions dutes a terme per la Brigada municipal d'obres i servicis en el carrer Albéniz. El projecte forma part dels treballs quotidians de manteniment que realitza la brigada en tota la població.

 

Si hi ha un grup de treball la labor del qual passa desapercebuda moltes vegades eixe és sens dubte la Brigada municipal d'obres i servicis.

Són coneguts per ser els hòmens i dones a l'ombra de les festes, dels bous i de qualsevol esdeveniment esportiu que implique muntar i desmuntar tanques, bastides, senyalització, escenaris o qualsevol altra alteració de l'aspecte habitual en els carrers de la població.

Però si la seua labor en eixos casos és coneguda, perquè arriben abans de qualsevol esdeveniment i es van molt després, no ho és tant la seua tasca quotidiana per a mantindre els carrers, places i jardins en perfecte estat.

Un exemple d'eixa labor diària són els treballs que van començar a mitjan novembre en el carrer Albéniz i que han finalitzat poc abans del pont de la Constitució.

"El carrer mancava d'embornals en el centre i, al ser un carrer peatonal, quan plovia molt s'inundava, d'ací que hàgem construït els embornals en l'encreuament per a evacuar l'aigua", explica Manuel Reyes, l'encarregat de la brigada. "I ja pots a intervindre en esta zona, també hem redissenyat el sistema de reg per goteig, hem arreglat unes voreres i s'ha substituït l'arena morterenca antiga per una nova".

Substituir l'arena morterenca, eixa arena compactada tan habitual en les places i jardins, és una de les tasques més habituals de la brigada. Per al carrer Albéniz s'han utilitzat 24 metres cúbics de fina arena que donen a la zona un aspecte com a nou."L'arena morterenca és ideal per a zones de joc i de passeig, però es degrada amb el pas del temps i cal substituir-la cada sis o set anys", aclarix l'encarregat.

La reparació de voreres en carrers peatonals, a causa del sobrecàrrega dels vehicles que circulen per elles també és una altra de les actuacions quotidianes que, a més, es realitzen pràcticament sense cost per a les arques municipals.

"Hem de reconéixer que la brigada és un dels col·lectius més necessaris en el dia a dia d'este ajuntament", reconeix el regidor d'Urbanisme, Juan Enrique Claramunt"Gran part de les seues actuacions es basen a comprar el material precís i ells s'ocupen del treball. Així estan mantenint dia a dia places, jardins, carrers, voreres... La seua és una labor digna d'elogi, el que succeïx és que en ocasions passa desapercebuda per als veïns".

Encara que no per a tots. Des de principis de desembre per als veïns del carrer Albéniz, que han vist com treballaven remodelant el seu entorn, la labor de la brigada no pot passar desapercebuda: sobretot ara que arriben les pluges i poden comprovar que el seu carrer ja no s'inunda.

 

07 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres